Oitracon Infosivut
Etusivu
Yritysinfo
Yhteystiedot
Ajo-ohjeet
Linkit
Uutuudet
Tuotemerkit
Yhteydenotto
Fertan
Renkaat
WILBERS
WESA
WESA-X / E-PA
Yhteistyö
Corbin-satulat
Harley
Huolto
Mopoautot
MOOTTORIPYÖRÄT
Tarjoukset
Porraskiipijät
Öljyt

Yhteydenotto
Yhteydenotto

Jousitus

Pakoputki

Lastenistuin
Fertan

FERTAN® - ruosteenmuuntoaine

Fertan muuttaa ruosteen pulveriksi ja irroittaa sen, jättäen ihanteellisen pohjan pintakäsittelyille.

Fertan tekee tarpeettomaksi hiekkapuhalluksen, harjauksen, painepesun ym.paikossa, joissa se olisi mahdotontakin, kuten esim. runkopalkkien sisällä, konetiloissa jne.

Erinomainen tapa ruosteenestoon vanhoilla sekä uusilla, käsittelemättömillä pinnoilla. 

Mitä Fertan on ?

 

Fertan on patentoitu tuote, joka muuttaa ruosteen pulveriksi, jättäen metallipinnan mustaksi. Siihen ei jää happopitoista eikä myöskään kovaa, kuivaa pintaa; se vain muuttaa ruosteen ei-aktiiviseksi pulveriksi ja irroittaa sen. Näin paljastuu pinta, johon muodostuu ohut, ruosteelta suojaava rauta-tanniininen, liukenematon kalvo.

Fertanilla voidaan käsitellä lievästi ruosteiset, sekä myös jopa millien paksuisen ruosteen peittamät osat, myös ennen käsittelemättömien, puhtaiden pintojen ruosteenestoon Fertan sopii mainiosti.

Se on vesiperustainen liuos, joka tunkeutuu kaikkialle: saumoihin, maalissa oleviin halkeamiin, sitä voidaan levittää kosteissa taikka märissä olosuhteissa ulkona; lämpötilan on oltava yli plus 5 astetta. Fertan ei vaurioita kumia, muovia, kromia eikä maalattuja pintoja. Fertan aktivoituu vain joutuessaan kosketuksiin ruosteen tai raudan ja teräksen kanssa. Se voidaan pestä pois pelkällä vedellä.

Fertan on vaaraton, myrkyton, syttymätön ja ympäristöystävällinen.

Vaaraton iholle tai hengityselimille, mutta ei sovi kuitenkaan juotavaksi !

Fertan antaa suojan noin puoleksi vuodeksi ilman pintakäsittelyäkin.

Käyttöohjeet:

Mikali pinta on öljyinen jne. se on ensin pestävä silikoninpoistoaineella, ei missään nimessä muilla liuottimilla !

Poista irtoruoste, mikäli mahdollista ja levitä Fertania pensselillä, sienellä, rullalla tai ruiskulla. 1 litra riittää noin 12-15 neliömetrin käsittelyyn.

Fertan reagoi parhaiten kosteassa, joten kuivalla säällä pinta olisi paras kostuttaa sienellä tai vesisumulla.

On suositeltavaa antaa aineen vaikuttaa ainakin 48 tuntia ja tarkistaa, onko ruoste muuntunut mustaksi pulveriksi, käsitelty pinta voi odottaa useita viikkoja pohjamaalausta taikka ruosteenestoa.

Ennen seuraavaa käsittelyä on käsitelty alue pestävä vedellä ja sienellä tai rätillä puhtaaksi pulverisoidusta ruosteesta; terasharjaa taikka muuta työkalua ei saa käyttää - mikäli siihen on tullut öljyä tms, pinta on pestävä silikoninpoistoaineella.

Fertanilla voidaan käsitellä kaikki ruosteenestoa kaipaavat - jo ennen maalatut ja käsitellyt pinnat, ruostuneet pinnat. 
Vaalealta maalipinnalta Fertan on pestävä pois noin tunnin kuluessa kostealla rievulla tms., ettei siihen jää tummia läikkiä.

Jatka